Éles & Makai kft       1182 Budapest Brassó utca 11         Tel: +36 20 414 4214

          DPF Részecskeszűrő Szakszerviz  tisztítás - felújítás!   Garanciával! 

 

 

Mi is a szerepe a DPF koromszűrőnek?

A dízelmotor által keletkezett tökéletlen égésből adódóan megszűrje a koromszemcséket, hogy ne kerülhessen környezetünkbe és egészségünket ne károsítja. A részecskeszűrő porcelánfilterében kialakított koromcsapdákba kerül be a korom, miután telítettséget jelez és ezt érzékeli a nyomásszenzoron keresztül az autó komputere, regenerációt indít el. Vannak autótípusok amiknél a műszerfalon elhelyezett lámpával jelzik, hogy regeneráció van folyamatban, vannak autómárkák ahol semmilyen jelzés nem utal a részecskeszűrő regenerációjára. Köztudott az is, hogy a városi közlekedések alatt, illetve a rövid távok megtételével nem tud a részecskeszűrő tökéletesen regenerálódni, vagyis nem jön létre a koromszűrő kiégetése. Így rövid időn belül a dugulás veszélye fennállhat. Az autógyárak többnyire javasolják az autópályán történő közlekedést pont azért, hogy a gépjármű által indított regenerációk minél tökéletesebben tudjanak lezajlani. Így tapasztalataink alapján, miután nagy általánosságban ki lehet jelenteni, hogy a személyautók 500-600km megtétele után regenerálnak, tehát bőségesen elég ha 500-600km megtétele után megyünk ki az autópályára egy 60-80km -es útszakasz megtételére. Fontos, hogy a személyautónk legalább folyamatosan a 3000-es fordulatszám tartományban legyen! Ennél a forgási tartománynál történik meg a legtökéletesebb regeneráció a részecskeszűrőben. Ha betartjuk a fent leírtakat, jelentős élettartamot tudunk biztosítani a részecskeszűrőnek.

 
 
 

 

 dpf

 
 

Hírek

 • Részecskeszűrő tisztítás kupon akció!

   

  Részecskeszűrő akció

  Kupon akciónk, ami 10% kedvezményre jogosítja fel kedves ügyfeleinket, úgy a hozott részecskeszűrők, mint a komplett autók részecskeszűrő tisztítási díjából! Az akció December 21-ig érvényes! A weboldalon található kupont, fényképezze le telefonjával és szíveskedjenek a részecskeszűrő tisztítás előtt felmutatni!

   

 • DPF részecskeszűrő tisztítás
  2017-09-23 13:12:44

   

  Dugult részecskeszűrő 

                                   Részecskeszűrő

                                   

                                   vw részecskeszűrő

  Részecskeszűrő tisztítás után

   

 • Fék Akció
  2016-11-18 11:23:18

   

   

  Éles & Makai kft

   

  Minden BMW modell fékbetétet és féktárcsa akció keretein belül Ön csak az anyagárat állja, mi meg a munkadíjat! 2017 évi Akciónk Szeptember 1-től November 30-ig tart!

   

 • keressen minket a facebookon is!
  2016-11-16 11:56:31

Hírlevél


Szavazás

Ön ellenőriztette Részecskeszűrője állapotát nálunk?
Igen
Nem
Asztali nézet