Éles & Makai kft       1182 Budapest Brassó utca 11         Tel: +36 20 414 4214

          DPF Részecskeszűrő Szakszerviz  tisztítás - felújítás!   Garanciával! 

 

 

Részecskeszűrő tisztítás

 

 

 

 

Részecskeszűrő   

A Részecskeszűrő minden dízel személyautó és teherautó, Euro 4-es, 5-ös, illetve újabb gépjárműben megtalálható. Szerepe, hogy megszűrje és elégesse a kibocsájtott szennyező anyagokat. Mint tudjuk az égetési folyamatnak hamu a fennmaradó összetevője, ami kellő telítettség elérésekor duguláshoz vezet. Viszont képes a részecskeszűrő akkor is eldugulni, ha folyamatos városi forgalomban, vagy rövid távokon használják az autót. Az gépjármű meghibásodott alkatrészei is komoly befolyással bírnak a részecskeszűrő működésére! A mai dízel motorral szerelt autók dinamikus vezetési stílusra vannak tervezve és autópályás utakra! Nézzük meg kicsit mi a felépítése egy dízel partikel filternek! Részecskeszűrő az autó kipufogó rendszerébe van beépítve, többnyire közel a turbó után. A DPF filter úgy van kiképezve, hogy a porcelánbetétben koromcsapdák vannak kialakítva, amiben a korom megül. A gépjármű komputere folyamatosan figyeli a szűrő különbözeti nyomását, így mikor eléri az emelt határértéket, regenerációt indít el. Mit is jelent a regeneráció? A regeneráció szerepe, hogy elégesse a részecskeszűrő koromcsapdáiban felgyülemlett kormot. Egyébként egy elég összetett folyamatról beszélhetünk! Első körben elkezdi felfűteni a szűrőt 600-800 fokra, közben elkezd emelkedni a motorolaj szint, mivel ilyenkor utóbefecskendezés történik, ezekben az esetekben felhigul a motorolaj és a gázolaj a részecskeszűrőbe kerül, segítve a regeneráció folyamán a korom elégését. Hozzá kell tennem ezek mellett elektromos segédalkatrészek figyelik a hőmérsékletet és közben mérik a kipufogó nyomást mindaddig míg a részecskeszűrő nyomása el nem éri a gyári értékeket. Miután részecskeszűrőnk regenerációja véget ért minden visszaáll a normál értékre, úgy a motorolajszint, mint a részecskeszűrő hőmérséklete. Normál, jól működő részecskeszűrők esetében a regenerációs fázis bizonyos kilométer megtétele után ismétlődik. Általában a gyár által megjelölt futási fázisig képesek jól működni, persze vannak kivételes esetek, mikor idő előtt eldugul a filter, de előfordul mikor valaki sokat használja autópályán az autóját, hogy lényegesen nagyobb futási intervallum megtételére képes. Tehát a lényeg nagyon sok függ attól, hogy is használjuk autónkat és mennyit közlekedünk a városban?! Sokan próbálják megóvni a részecskeszűrőt a méregdrága üzemanyag, vagy a különféle csodaszerek használatával. Teljesen fölösleges a drága üzemanyag használata mert nem fog sokkal többet elmenni az autó részecskeszűrője mint a normál üzemanyaggal. A különféle varázsszérumok használata meg két dologra kifejezetten jó! 1.) Sok pénzt adjunk érte! 2.) Megrövidítsük a részecskeszűrő futási intervallumát! Tehát ha azt akarjuk, hogy tökéletesen üzemeljen a partikelfilterünk tartsuk be a fent leírtakat!

 

 DPF szűrő tiztítás

Hírek

 • Részecskeszűrő tisztítás kupon akció!

   

  Részecskeszűrő akció

  Kupon akciónk, ami 10% kedvezményre jogosítja fel kedves ügyfeleinket, úgy a hozott részecskeszűrők, mint a komplett autók részecskeszűrő tisztítási díjából! Az akció Január 31-ig érvényes! A weboldalon található kupont, fényképezze le telefonjával és szíveskedjenek a részecskeszűrő tisztítás előtt felmutatni!

   

 • DPF részecskeszűrő tisztítás
  2017-09-23 13:12:44

   

  Dugult részecskeszűrő 

                                   Részecskeszűrő

                                   

                                   vw részecskeszűrő

  Részecskeszűrő tisztítás után

   

 • Fék Akció
  2016-11-18 11:23:18

   

   

  Éles & Makai kft

   

  Minden BMW modell fékbetétet és féktárcsa akció keretein belül Ön csak az anyagárat állja, mi meg a munkadíjat! 2017 évi Akciónk Szeptember 1-től November 30-ig tart!

   

 • keressen minket a facebookon is!
  2016-11-16 11:56:31

Hírlevél


Szavazás

Ön ellenőriztette Részecskeszűrője állapotát nálunk?
Igen
Nem
Asztali nézet