MENÜ

      DPF Részecskeszűrő Szakszerviz       

Minden típusú dízel személyautó, teherautó, autóbusz és haszongépjármű DPF Részecskeszűrő Tisztítás, felújítása Gépi Gőzös – Levegős – Nagynyomású hosszú évek alatt egyedileg kifejlesztett professzionális technológiával.
 
 

Augusztus 11 -től Augusztus 27 -ig szabadság miatt zárva tartunk! Nyitás Augusztus 28 -án 8.30 -kor.

részecskeszűrő tisztítás

Gépi AIR-STEAM technológiával tisztítjuk a részecskeszűrőket, ezért nem összekeverendő a folyadékos löttyös megoldással! Az általunk tisztított részecskeszűrők 100%-ban tudják a gyár által előírt értékeket!

Professzionális részecskeszűrő tisztítás technológiánknak köszönhetően többször is elvégezhető a beavatkozás a DPF szűrőn! Fontos megemlíteni, hogy a folyadékos, savas és egyéb csodaszeres löttyökkel történő próbálkozás, még ha éppen az adott pillanatban hatékonynak is tűnik, súlyos, visszafordíthatatlan károkat okoz a részecskeszűrő porcelánbetétjén! Rövid időn belül, max néhány ezer kilométer megtétele után jelentkezik a probléma! A szűrőbetét porcelánjának kémiai összetétele megváltozik, ezért maga a filter összeomlik, így ugyanazokat a tüneteket produkálja mint előtte! Ezekben az esetekben már lényegesen költségesebb beavatkozásra van szükség, jó esetben a DPF filter cseréjével, vagy rosszabb esetekben a komplett részecskeszűrő cseréjével oldható meg a hiba! Tehát jól gondolja át milyen eljárást választ részecskeszűrője tisztítására!

 

 

Áraink töretlenül változatlanok már több mint 10 éve! Cégünk adót és Áfát fizet, folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően európai szinten is kimagasló műhellyel és felszereléssel tudjuk fogadni Önt szakszervizünkben, hogy biztonságba érezhesse autóját és egy professzionális szolgáltatást tudjon igénybe venni! Csak is jó gépekkel és felszereltséggel lehet precíz, minőségi munkát elvégezni! Külföldön ( Németországi BMW, Svájc - Spreitenbach ) szerzett szakmai tudás és gyakorlatnak köszönhetően itthon úttörője vagyunk a részecskeszűrő tisztításnak és felújításnak! A hosszú évek alatt egyedül állóan kifejlesztett technológiával dolgozunk! Szolgáltatásunk nem össze keverendő a olcsó Jánosok és megélhetési kontárokkal! Idéznék egy Svájci ideillő mondást! Jóból jót, szarból szart! Ön kezében a döntés melyiket is választja!

 

 

 

Komoly számítógépes diagnosztikai rendszerünknek köszönhető, hogy tökéletes képet kapjunk a gépjármű hibatáblájáról, így nagy biztonsággal célirányosan tudjuk a részecskeszűrő híbát orvosolni és programját illeszteni és a már nem fennálló hibákat törölni az autó ECU-jából! Sok esetben nagy szervizek keresik fel szakszervizünket számítógépes autódiagnosztikai vizsgálat céljából.

 

Részecskeszűrő Tisztítás

 

 

Jó hírünk van az Ön számára!  Akciónk keretein belül a nálunk tisztítatott részecskeszűrők tisztítási díjából 10% kedvezményt adunk Március1-től egészen Május 3i-ig! Semmi más dolga nincs, mint az oldalon található kupont kinyomtatja és a részecskeszűrő tisztítás előtt felmutatja.

 Részecskeszűrő akció
 

Felesleges körök elkerülése végett! Olyan részecskeszűrőket nem vállalunk el, amiket már különféle „ csodaszerekkel” kísérleteztek kidugítani.   Minőségi munkát nem buherált részecskeszűrőn lehet elvégezni, így a leírtakat kérjük észben tartani!

 
 
Részecskeszűrő tisztítás árak ITT
 

Mi is a szerepe a DPF koromszűrőnek?

A dízelmotor által keletkezett tökéletlen égésből adódóan megszűrje a koromszemcséket, hogy ne kerülhessen környezetünkbe és egészségünket ne károsítja. A részecskeszűrő porcelánfilterében kialakított koromcsapdákba kerül be a korom, miután telítettséget jelez és ezt érzékeli a nyomásszenzoron keresztül az autó komputere, regenerációt indít el. Vannak autótípusok amiknél a műszerfalon elhelyezett lámpával jelzik, hogy regeneráció van folyamatban, vannak autómárkák ahol semmilyen jelzés nem utal a részecskeszűrő regenerációjára. Köztudott az is, hogy a városi közlekedések alatt, illetve a rövid távok megtételével nem tud a részecskeszűrő tökéletesen regenerálódni, vagyis nem jön létre a koromszűrő kiégetése. Így rövid időn belül a dugulás veszélye fennállhat. Az autógyárak többnyire javasolják az autópályán történő közlekedést pont azért, hogy a gépjármű által indított regenerációk minél tökéletesebben tudjanak lezajlani. Így tapasztalataink alapján, miután nagy általánosságban ki lehet jelenteni, hogy a személyautók 500-600km megtétele után regenerálnak, tehát bőségesen elég ha 500-600km megtétele után megyünk ki az autópályára egy 60-80km -es útszakasz megtételére. Fontos, hogy a személyautónk legalább folyamatosan a 3000-es fordulatszám tartományban legyen! Ennél a forgási tartománynál történik meg a legtökéletesebb regeneráció a részecskeszűrőben. Ha betartjuk a fent leírtakat, jelentős élettartamot tudunk biztosítani a részecskeszűrőnek.

 
részecskeszűrő
 
 Elvégzett munkánkról Garanciaszelvényt állítunk ki! 

Általunk tisztított részecskeszűrőre 20 000km illetve 12hónap garanciát vállalunk a garanciajegyen feltüntetett feltételek mellett! Viszont ez nem azt jeleni, hogy részecskeszűrője a garancia lejárta után rövidesen eldugulna! Tökéletes működés esetén az autója részecskeszűrője természetesen tudni fogja a gyár által előírt futási intervallumot. Nálunk fontos a minőségi munka és az elégedett ügyfélkör!

 

Ügyfelünk kérésére lehetséges, hogy a le-felszerelésről, illetve a részecskeszűrőről képeket készítünk amit e-mailben átküldünk. Minden személyautónál a szerelés befejeztével a részecskeszűrőt plombáljuk! Az autó részecskeszűrő tisztításra való leadása reggel 8,30h-kor történik és 15h-ig elkészül. A leszerelten hozott részecskeszűrő, amennyiben 12h-ig leadja, aznap 16h-ig átvehető.

 

 dpf

 

Részecskeszűrő Tisztítás - Felújításnak fix költségkímélő ára van, ami tartalmazza a részecskeszűrő le - felszerelését, a tömítéseket, a beletört csavarok cseréjét és az autó számítógépének modulálását is! Leszerelt állapotban hozott részecskeszűrő tisztítását illetve felújítását is vállaljuk, akár futár, akár magyar postán keresztül, Budapest vagy egész Magyarország területén utánvétellel is!

 
 
 
 
Részecskeszűrő: 
 

A Részecskeszűrő minden dízel személyautó és teherautó, Euro 4-es, 5-ös, illetve újabb gépjárműben megtalálható. Szerepe, hogy megszűrje és elégesse a kibocsájtott szennyező anyagokat. Mint tudjuk az égetési folyamatnak hamu a fennmaradó összetevője, ami kellő telítettség elérésekor duguláshoz vezet. Viszont képes a részecskeszűrő akkor is eldugulni, ha folyamatos városi forgalomban, vagy rövid távokon használják az autót. Az gépjármű meghibásodott alkatrészei is komoly befolyással bírnak a részecskeszűrő működésére! A mai dízel motorral szerelt autók dinamikus vezetési stílusra vannak tervezve és autópályás utakra!

Nézzük meg kicsit mi a felépítése egy dízel partikel filternek! Részecskeszűrő az autó kipufogó rendszerébe van beépítve, többnyire közel a turbó után. A DPF filter úgy van kiképezve, hogy a porcelánbetétben koromcsapdák vannak kialakítva, amiben a korom megül. A gépjármű komputere folyamatosan figyeli a szűrő különbözeti nyomását, így mikor eléri az emelt határértéket, regenerációt indít el. Mit is jelent a regeneráció? A regeneráció szerepe, hogy elégesse a részecskeszűrő koromcsapdáiban felgyülemlett kormot. Egyébként egy elég összetett folyamatról beszélhetünk! Első körben elkezdi felfűteni a szűrőt 600-800 fokra, közben elkezd emelkedni a motorolaj szint, mivel ilyenkor utóbefecskendezés történik, ezekben az esetekben felhigul a motorolaj és a gázolaj a részecskeszűrőbe kerül, segítve a regeneráció folyamán a korom elégését. Hozzá kell tennem ezek mellett elektromos segédalkatrészek figyelik a hőmérsékletet és közben mérik a kipufogó nyomást mindaddig míg a részecskeszűrő nyomása el nem éri a gyári értékeket. Miután részecskeszűrőnk regenerációja véget ért minden visszaáll a normál értékre, úgy a motorolajszint, mint a részecskeszűrő hőmérséklete. Normál, jól működő részecskeszűrők esetében a regenerációs fázis bizonyos kilométer megtétele után ismétlődik. Általában a gyár által megjelölt futási fázisig képesek jól működni, persze vannak kivételes esetek, mikor idő előtt eldugul a filter, de előfordul mikor valaki sokat használja autópályán az autóját, hogy lényegesen nagyobb futási intervallum megtételére képes. Tehát a lényeg nagyon sok függ attól, hogy is használjuk autónkat és mennyit közlekedünk a városban?! Sokan próbálják megóvni a részecskeszűrőt a méregdrága üzemanyag, vagy a különféle csodaszerek használatával. Teljesen fölösleges a drága üzemanyag használata mert nem fog sokkal többet elmenni az autó részecskeszűrője mint a normál üzemanyaggal. A különféle varázsszérumok használata meg két dologra kifejezetten jó! 1.) Sok pénzt adjunk érte! 2.) Megrövidítsük a részecskeszűrő futási intervallumát! Tehát ha azt akarjuk, hogy tökéletesen üzemeljen a partikelfilterünk tartsuk be a fent leírtakat!

 
Részecskeszűrő szerviz
 

Magunkról:

Cégünk 26 éve foglalkozik dízel személyautók javításával, ebből 13 éve foglalkozunk dízel részecskeszűrők tisztításával és felújításával, új részecskeszűrők forgalmazásával. Részecskeszűrő segédalkatrészei ( elektronikai alkatrészek) cseréjével és alkatrész beszerzésével. Szakszervizünk európai szinten a legmodernebb berendezésekkel van felszerelve, illetve kollégáink komoly képzéssel, felkészültséggel és hozzáértéssel orvosolják ügyfeleink autóját a lehető legnagyobb megelégedés mellett!

 

  

Részecskeszűrő tisztítási feltételek:

Minden bejelentkezett ügyfelünknél autóátvételkor számítógépes diagnosztikát végzünk a fölösleges körök elkerülése végett! Ha a gépjárműnek ténylegesen részecskeszűrő hibája van, csak is abban az esetben jöhet létre a tisztítási folyamat. Ez jó az ügyfélnek is, hisz nincs szükség sötétben való tapogatózáshoz és fölösleges anyagi kiadásra, illetve nekünk is, mert hatékonyan tudjuk a hibát elhárítani. Abban az esetben ha a diagnosztikánál nem derül ki más hibaforrása, de a szerelés alatt még is, hogy a turbó problémás akkor a garancia papír megjegyzés rovatába azt feltüntetjük, és annak megjavíttatására kérjük az ügyfelet, hogy a részecskeszűrő tökéletesen tudjon működni! Azokban a kritikus esetekben ahol az autó számítógépének hibatáblájában hibák garmada találhatóak, és ezek a meghibásodások befolyásolják a részecskeszűrő tökéletes működését, abban az esetben mindig elküldjük az ügyfelet, hogy végeztesse el autója célirányos javíttatását a megfelelő típusra szakosodott szervizben! Számunkra fontos a hatékony és reklamációmentes minőségi szolgáltatás!

 

Mely hibák okozhatják a részecskeszűrő idő előtti dugulását? Először is turbó probléma, EGR szelep, fojtószelep, levegőmennyiség mérő hiba, lambdaszonda/ fűtő hiba, részecskeszűrő hőmérők meghibásodása, részecskeszűrő nyomás szenzor hiba, befecskendező problémák, izzítás problémák, termosztát hiba. Ezeknek az alkatrészeknek a meghibásodása minden esetben a részecskeszűrő korai duguláshoz vezet! Vannak esetek mikor a dugult részecskeszűrő a turbó mechanikus hibáját eredményezheti!

 DPF részecskeszűrő tisztítás
 
 
Részecskeszűrő telítődés - dugulás okai:
 
Elsősorban a rövid városi közlekedés, elektronikai alkatrészek meghibásodása ( nyomásszenzor, hőmérök, lambdaszonda fűtő), egr szelep meghibásodása, turbó és motorhiba okozta olajosodás a részecskeszűrőben, nem megfelelő motorolaj használata, befecskendezők hibás működése, légtömegmérő vagy fojtószelep megibásodása, vagy  lejárt részecskeszűrő intervalluma. Néha a többszöri kényszerregeneráció is a részecskeszűrő dugulását okozhatja!
 
 
 
Az eldugult részecskeszűrő tünetei.
 
Az eldugult részecskeszűrő erőtlenné teszi az autót, mivel nincs kellő kipufogógáz áteresztés, a másik jel a műszerfalon mutatkozik, ég a motorhiba jelző lámpa, de bizonyos típusoknál konkrétan megjelenik a részecskeszűrő üzenet is a műszerfalon, ilyenkor letilt, 3000-es fordulatszámnál többet nem pörög a motor, ráadásul az eldugult részecskeszűrő a turbót is hamar tönkreteszi. Ilyenkor kezd el gondolkodni az autó tulajdonosa, mi is lenne a jó? Kiiktatni a részecskeszűrőt és szovftveresen kikapcsolni az ECU-t? Vagy Új, méregdrága részecskeszűrőt beszereltetni? Ha kiiktatják a részecskeszűrőt, az nem igazán jó, mivel a gépjármű nem fogja tudni a gyár által megadott környezetvédelmi normát , így az időszakos műszaki vizsgán nem felel meg, ami a gépjármű forgalomból való kivonását jelenti!
Újat meg nem érdemes venni, amíg nem sérül a részecskeszűrő. A leghatékonyabb megoldás a részecskeszűrő tisztítás, illetve, ha át van égve a fílter, akkor a filter betét cseréje.
 
 
Adblu
 
Dízel FAP/DPF Részecskeszűrő Tisztítása
 

Manapság egyre többen foglalkoznak részecskeszűrő tisztítással, de nem mindegy milyen eljárással lesz tisztítva a filter! Cégünk 13 éve foglalkozunk részecskeszűrők tisztításával, felújításával és 26 éve Dízel autók javításával, ebből 9 év németországi BMW gyárban szerzett tapasztalatokkal és 10 éves Svájci szakszervizes múlttal, illetve itthoni praxissal! Manapság sokféle módon próbálkoznak a részecskeszűrők tisztításával, úgy a vegyszeres mint a különféle savakkal való sikerek elérése érdekében, bele nem gondolva , hogy milyen komoly károkat is okozhatnak az általuk hatékonynak gondolt tisztítási kísérlettel! 

Tehát érdemes átgondolni a néhány ezer forinttal olcsóbb részecskeszűrő tisztítás mennyire lehet az Ön számára hatékony és tartós megoldás!! Néhány ezer forintnak hitt spórolással több száz ezreket bukhat! 

 

Mielőtt tisztíttatná a Részecskeszűrőjét tájékozódjon a tisztítás módjáról!

 

Cégünk egy igen hatékony, viszont kifejezetten a porcelánbetétet kímélő eljárással varázsolja a legmakacsabbul eldugult részecskeszűrőt is szinte új állapotúvá. Gépi gőzös, száraz levegős nagymosással tisztítjuk a részecskeszűrőket! Az általunk leghatékonyabbra kifejlesztett ( AIR-STEAM ) technológiával szinte az új szűrőkkel megegyező, a gyár által előírt értéket, ezáltal futási intervallumot képesek elmenni. Tehát mit kaphat a pénzéért? Minőségi szolgáltatást, precíz munkát és tökéletesen tiszta részecskeszűrőt ami tudja a gyár által előírt intervallumot! Nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy az általunk kínált technológiával akár többször is megismételhető a tisztítás, hisz professzionálisan végezzük a részecskeszűrők tisztítását! Komplett autó esetén a részecskeszűrőt le-fel szereljük, törött csavarokat, korrodált bilincseket, tömítéseket cseréljük! A gépjármű számítógépét újra illesszük, hibakódokat töröljük. Teljes körű szolgáltatásunknak köszönhetően, kulcsrakész állapotban garanciával veheti át autóját, és a legnagyobb biztonsággal használhatja tartósan!

Reméljük az olvasottakat átgondolja és az általunk kínált költséghatékony viszont tökéletes technológiájú részecskeszűrő tisztítás mellett dönt!

  

 

A tervezők, amikor megtervezték a részecskeszűrőt, gondoltak a karbantartására is! Sokkal költség kímélőbb a részecskeszűrő tisztítása, ráadásul 99,9%-ban tökéletesen újjá lehet varázsolni, amit elegendő adott típusoknál 120000-250000 km intervallumos futás megtétele után megismételni. Ha az általunk kínált megoldás mellett dönt, ne habozzon! Forduljon hozzánk bizalommal! Hívja kollégáinkat!

 

éles & makai eolys részecskeszűrő

 

Adalékanyag:

Bizonyos típusú autóknál ( FAP rendszerű és egyéb ) a részecskeszűrő regenerációja adalékanyag segítségével történik, így néha ajánlatos az adalékanyag tartály szintjét ellenőrizni és amennyiben szükséges azt feltölteni! Az adalékanyag ára autótípusonként változik így tájékozódjon telefonon kollégáinknál!

 

 porcelán betét Éles & Makai kft

 

 

Részecskeszűrő porcelán betét:

Részecskeszűrő porcelán betét cseréje esetén érdeklődjön telefonon, mivel minden adott típus ára változó! Gyári és utángyártott részecskeszűrők forgalmazása minden típusú részecskeszűrővel szerelt járműhöz! 

  

 

Előzetes időpont egyeztetés telefonon lehetséges, hívja kollegáinkat munkanapokon! Hétfőtől - Csütörtökig:  8,30-tól - 16,30 óráig, Pénteken 8,30 -tól - 16h-ig!  Szombat - Vasárnap Nem tartunk nyitva!  Tel: +36 20 414 4214 

Részecskeszűrő Tisztítás, felújítás, Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën, Ford, Honda, Jaguár, Mercedes-Benz, Mazda, Nissan, Renault, Peugeot, Opel, Saab, Volvo, Volkswagen, Stb... Modelleknél!

 
 
 részecskeszűrő dugulás
 
 
Az oldalon megjelenő tartalom más oldalakon való felhasználása csak a szerzők engedélyével lehetséges!  

Hírek

 • DPF részecskeszűrő tisztítás
  2017-01-23 13:12:44

   

  Dugult részecskeszűrő 

                                   

                                   részecskeszűrő

  Részecskeszűrő tisztítás utáni állapot!

   

 • Részecskeszűrő tisztítás kupon akció!
  2016-11-18 11:27:29

  Részecskeszűrő Tisztítás Akció

   

  Részecskeszűrő akció

  Március és Áprilisi kupon akciónk! Kupon akciónk, ami 10% kedvezményre jogosítja fel kedves ügyfeleinket, úgy a hozott részecskeszűrők, mint a komplett autók részecskeszűrő tisztítási díjából! Az akció Március 1-től - Május 3i-ig érvényes! A weboldalon található kupont, kinyomtatott formában szíveskedjenek a részecskeszűrő tisztítás előtt felmutatni!

   

 • Fék Akció
  2016-11-18 11:23:18

   

   

  Éles & Makai kft

   

  Minden BMW modell fékbetétet és féktárcsa akció keretein belül Ön csak az anyagárat állja, mi meg a munkadíjat! 2017 évi Akciónk Március 1-től Április 30-ig tart!

   

 • keressen minket a facebookon is!
  2016-11-16 11:56:31

Asztali nézet