Éles & Makai kft       1182 Budapest Brassó utca 11         Tel: +36 20 414 4214

         Dízel Részecskeszűrő Specialista  tisztítás - felújítás!    Garanciával! 

DPF részecskeszűrő

Részecskeszűrő tisztítás

Minden típusú dízel személyautó, teherautó, autóbusz és haszongépjármű DPF Részecskeszűrő Tisztítás, Részecskeszűrő felújítása  Gépi Gőzös – Levegős Nagynyomású porcelánbetétet kímélő hosszú évek alatt egyedileg kifejlesztett speciális technológiával.
 
 

Részecskeszűrő Tisztítás - Felújításnak fix költségkímélő ára van, ami tartalmazza a részecskeszűrő le - felszerelését, a tömítéseket, a beletört csavarok cseréjét és az autó számítógépének modulálását is! Leszerelt állapotban hozott részecskeszűrő tisztítását illetve felújítását is vállaljuk, akár futár, akár magyar postán keresztül, Budapest vagy egész Magyarország területén utánvétellel is! Ha a részecskeszűrő tisztítás-felújítás mellett a szerelést is mi végezzük, abban az esetben a számla mellé garanciajegyet és mérési jegyzőkönyvet csatolunk! 

 

Személyautók esetében nálunk a részecskeszűrő le–felszerelési költsége fix, autótípusonként nem változik!

 

 

Meg kell jegyezni, hogy a részecskeszűrő javítása - tisztítása kifejezetten speciális szaktudást igényel, így sem a normál autószervizek, sem az autószerelők nem értenek hozzá! Autója Részecskeszűrőjét nagy biztonsággal ránk bízhatja, Gépi AIR-STEAM technológiával tisztítjuk a részecskeszűrőket, ezért nem összekeverendő a folyadékos löttyös megoldással! Az általunk tisztított részecskeszűrők 100%-ban tudják a gyár által előírt értékeket! Professzionális részecskeszűrő tisztítás technológiánknak köszönhetően többször is elvégezhető a beavatkozás a Részecskeszűrőn! Fontos megemlíteni, hogy a folyadékos, savas és egyéb csodaszeres löttyökkel történő próbálkozás még, ha éppen az adott pillanatban hatékonynak is tűnik, súlyos, visszafordíthatatlan károkat okoz a részecskeszűrő porcelánbetétjén! Rövid időn belül, max néhány ezer kilométer megtétele után jelentkezik a probléma! A szűrőbetét porcelánjának kémiai összetétele megváltozik, ezért maga a filter összeomlik, így ugyanazokat a tüneteket produkálja mint előtte! Ezekben az esetekben már lényegesen költségesebb beavatkozásra van szükség, jó esetben a porcelánbetét cseréjével, rosszabb esetekben a komplett részecskeszűrő cseréjével oldható meg a hiba! Tehát jól gondolja át milyen eljárást választ részecskeszűrője tisztítására!

 

Kategória: Részecskeszűrő, Részecskeszűrő tisztítás, Részecskeszűrő felújításRészecskeszűrő javítás

 

Áraink töretlenül változatlanok már több mint 10 éve! Folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően európai szinten is kimagasló műhellyel és felszereléssel tudjuk fogadni ügyfeleinket szakszervizünkben. Csak is jó gépekkel és felszereltséggel lehet precíz, minőségi munkát elvégezni! Külföldön ( Németországi BMW, Svájc - Spreitenbach ) szerzett szakmai tudásnak és gyakorlati tapasztalatainknak köszönhetően itthon úttörői vagyunk a részecskeszűrő tisztításnak és felújításnak! Hosszú évek alatt kifejlesztett technológiával történik a Részecskeszűrő Tisztítás! Szolgáltatásunk nem össze keverendő a olcsó Jánosok és megélhetési kontárokkal! Sajnos manapság egyre több kókler jelenik meg a piacon, szerencsére a hatósági ellenőrzéseknek köszönhetően ezeket idővel azért kiszűrik. Jól gondolja át kire bízza rá autója részecskeszűrőjét!

Részecskeszűrő tisztítás 

Gyári számítógépes diagnosztikai rendszerünknek köszönhető, hogy tökéletes képet kapunk a gépjármű hibatáblájáról, így nagy biztonsággal célirányosan tudjuk a részecskeszűrő híbát orvosolni, részecskeszűrő programját illeszteni, már nem fennálló hibákat törölni az autó ECUjából.

 

Ha csak számítógépes diagnosztikát végzünk, abban az esetben 5000 Ft + Áfa költséggel lehet kalkulálni.   

Cégünk nem foglalkozik részecskeszűrő kiiktatásával, mert az bűncselekmény! Ilyen jellegű telefonhívásokkal kérem ne fáradjanak!

 

 

Magunkról:

Cégünk 13 éve foglalkozunk dízel részecskeszűrők tisztításával és felújításával, új részecskeszűrők forgalmazásával. Részecskeszűrő segédalkatrészei ( elektronikai alkatrészek) cseréjével és alkatrész beszerzésével. Szakszervizünk európai szinten a legmodernebb berendezésekkel van felszerelve, illetve kollégáink komoly képzéssel, felkészültséggel és hozzáértéssel orvosolják ügyfeleink autóját a lehető legnagyobb megelégedés mellett!

 

Részecskeszűrő tisztítás

 

Részecskeszűrő tisztítás feltétele:

Minden bejelentkezett ügyfelünknél autóátvételkor számítógépes diagnosztikát végzünk a fölösleges körök elkerülése végett! Ha a gépjárműnek ténylegesen részecskeszűrő hibája van,  csak is abban az esetben jöhet létre a tisztítási folyamat! Ez jó az ügyfélnek is, hisz nincs szükség fölösleges anyagi kiadásra, illetve nekünk is mert hatékonyan tudjuk a hibát elhárítani. Azokban a kritikus esetekben ahol az autó számítógépének hibatáblája tele van és ezek a meghibásodások befolyásolják a részecskeszűrő tökéletes működését, javasoljuk ügyfeleinknek, hogy forduljon adott típusra szakosodott szervizhez és végeztesse el az adott hibák megjavítását. Utána tudjuk csak az autót fogadni szakszervizünkben! Számunkra fontos a hatékony és reklamációmentes minőségi szolgáltatás! 

Felesleges körök elkerülése végett! Olyan részecskeszűrőket nem vállalunk el, amiket már különféle „ csodaszerekkel” kísérleteztek kidugítani.   Minőségi munkát nem buherált részecskeszűrőn lehet elvégezni, így a leírtakat kérjük észben tartani!

 
 
 
Részecskeszűrő tisztítás árak ITT
 
Általunk tisztított részecskeszűrőre 20 000km illetve 12hónap garanciát vállalunk a garanciajegyen feltüntetett feltételek mellett! Viszont ez nem azt jeleni, hogy részecskeszűrője a garancia lejárta után rövidesen eldugulna! Tökéletes működés esetén az autója részecskeszűrője természetesen tudni fogja a gyár által előírt futási intervallumot. Nálunk fontos a minőségi munka és az elégedett ügyfélkör!  
 
 
Kérésre lehetséges a le-felszerelésről, illetve a részecskeszűrőről képeket készítünk amit e-mailben átküldünk. Minden személyautónál a szerelés befejeztével a részecskeszűrőt plombáljuk! Az autó részecskeszűrő tisztításra való leadása reggel 8,30h-kor történik és 15h-ig elkészül. A leszerelten hozott részecskeszűrő, amennyiben 12h-ig leadja, aznap 16h-ig átvehető.

 
 
 
 

Mi is a szerepe a DPF koromszűrőnek?

A dízelmotor által keletkezett tökéletlen égésből adódóan megszűrje a koromszemcséket, hogy ne kerülhessen környezetünkbe és egészségünket ne károsítja. A részecskeszűrő porcelánfilterében kialakított koromcsapdákba kerül be a korom, miután telítettséget jelez és ezt érzékeli a nyomásszenzoron keresztül az autó komputere, regenerációt indít el. Vannak autótípusok amiknél a műszerfalon elhelyezett lámpával jelzik, hogy regeneráció van folyamatban, vannak autómárkák ahol semmilyen jelzés nem utal a részecskeszűrő regenerációjára. Köztudott az is, hogy a városi közlekedések alatt, illetve a rövid távok megtételével nem tud a részecskeszűrő tökéletesen regenerálódni, vagyis nem jön létre a koromszűrő kiégetése. Így rövid időn belül a dugulás veszélye fennállhat. Az autógyárak többnyire javasolják az autópályán történő közlekedést pont azért, hogy a gépjármű által indított regenerációk minél tökéletesebben tudjanak lezajlani. Így tapasztalataink alapján, miután nagy általánosságban ki lehet jelenteni, hogy a személyautók 500-600km megtétele után regenerálnak, tehát bőségesen elég ha 500-600km megtétele után megyünk ki az autópályára egy 60-80km -es útszakasz megtételére. Fontos, hogy a személyautónk legalább folyamatosan a 3000-es fordulatszám tartományban legyen! Ennél a forgási tartománynál történik meg a legtökéletesebb regeneráció a részecskeszűrőben. Ha betartjuk a fent leírtakat, jelentős élettartamot tudunk biztosítani a részecskeszűrőnek.

 
 
 

 

 dpf

 
 
 
 
 
 

A Részecskeszűrő minden dízel személyautó és teherautó, Euro 4-es, 5-ös, illetve újabb gépjárműben megtalálható. Szerepe, hogy megszűrje és elégesse a kibocsájtott szennyező anyagokat. Mint tudjuk az égetési folyamatnak hamu a fennmaradó összetevője, ami kellő telítettség elérésekor duguláshoz vezet. Viszont képes a részecskeszűrő akkor is eldugulni, ha folyamatos városi forgalomban, vagy rövid távokon használják az autót. Az gépjármű meghibásodott alkatrészei is komoly befolyással bírnak a részecskeszűrő működésére! A mai dízel motorral szerelt autók dinamikus vezetési stílusra vannak tervezve és autópályás utakra!

Nézzük meg kicsit mi a felépítése egy dízel partikel filternek! Részecskeszűrő az autó kipufogó rendszerébe van beépítve, többnyire közel a turbó után. A DPF filter úgy van kiképezve, hogy a porcelánbetétben koromcsapdák vannak kialakítva, amiben a korom megül. A gépjármű komputere folyamatosan figyeli a szűrő különbözeti nyomását, így mikor eléri az emelt határértéket, regenerációt indít el. Mit is jelent a regeneráció? A regeneráció szerepe, hogy elégesse a részecskeszűrő koromcsapdáiban felgyülemlett kormot. Egyébként egy elég összetett folyamatról beszélhetünk! Első körben elkezdi felfűteni a szűrőt 600-800 fokra, közben elkezd emelkedni a motorolaj szint, mivel ilyenkor utóbefecskendezés történik, ezekben az esetekben felhigul a motorolaj és a gázolaj a részecskeszűrőbe kerül, segítve a regeneráció folyamán a korom elégését. Hozzá kell tennem ezek mellett elektromos segédalkatrészek figyelik a hőmérsékletet és közben mérik a kipufogó nyomást mindaddig míg a részecskeszűrő nyomása el nem éri a gyári értékeket. Miután részecskeszűrőnk regenerációja véget ért minden visszaáll a normál értékre, úgy a motorolajszint, mint a részecskeszűrő hőmérséklete. Normál, jól működő részecskeszűrők esetében a regenerációs fázis bizonyos kilométer megtétele után ismétlődik. Általában a gyár által megjelölt futási fázisig képesek jól működni, persze vannak kivételes esetek, mikor idő előtt eldugul a filter, de előfordul mikor valaki sokat használja autópályán az autóját, hogy lényegesen nagyobb futási intervallum megtételére képes. Tehát a lényeg nagyon sok függ attól, hogy is használjuk autónkat és mennyit közlekedünk a városban?! Sokan próbálják megóvni a részecskeszűrőt a méregdrága üzemanyag, vagy a különféle csodaszerek használatával. Teljesen fölösleges a drága üzemanyag használata mert nem fog sokkal többet elmenni az autó részecskeszűrője mint a normál üzemanyaggal. A különféle varázsszérumok használata meg két dologra kifejezetten jó! 1.) Sok pénzt adjunk érte! 2.) Megrövidítsük a részecskeszűrő futási intervallumát! Tehát ha azt akarjuk, hogy tökéletesen üzemeljen a partikelfilterünk tartsuk be a fent leírtakat!

 
Részecskeszűrő
  
 
Részecskeszűrő dugulás okai:
 
Elsősorban a rövid városi közlekedés, elektronikai alkatrészek meghibásodása ( nyomásszenzor, hőmérök, lambdaszonda fűtő), EGR szelep meghibásodása, turbó és motorhiba okozta olajosodás a részecskeszűrőben, nem megfelelő motorolaj használata, befecskendezők hibás működése, légtömegmérő vagy fojtószelep megibásodása, vagy  lejárt részecskeszűrő intervalluma. Néha a többszöri kényszerregeneráció is a részecskeszűrő dugulását okozhatja!
 
 
 
 
Az eldugult részecskeszűrő erőtlenné teszi az autót, mivel nincs kellő kipufogógáz áteresztés, a másik jel a műszerfalon mutatkozik, világít a motorhiba jelző lámpa, de bizonyos típusoknál konkrétan megjelenik a részecskeszűrő üzenet is a műszerfalon, ilyenkor letilt az autó komputere és 3000-es fordulatszámnál többet nem pörög a motor, ráadásul az eldugult részecskeszűrő a turbót is hamar tönkreteszi. Ne kockáztasson! Ilyen esetben haladéktalanul keresse fel szakszervizünket!
 
 
 

Cégünk egy igen hatékony, viszont kifejezetten a porcelánbetétet kímélő eljárással tisztítja a legmakacsabbul eldugult részecskeszűrőt is szinte új állapotúvá. Gépi gőzös, száraz levegős nagynyomással tisztítjuk a részecskeszűrőket! Az általunk leghatékonyabbra kifejlesztett ( AIR-STEAM ) technológiával szinte az új szűrőkkel megegyező, a gyár által előírt értéket, ezáltal futási intervallumot képesek elmenni. Tehát mit kaphat a pénzéért? Minőségi szolgáltatást, precíz munkát és tökéletesen tiszta részecskeszűrőt ami tudja a gyár által előírt intervallumot! Nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy az általunk kínált technológiával akár többször is megismételhető a tisztítás, hisz professzionálisan végezzük a részecskeszűrők tisztítását! Komplett autó esetén a részecskeszűrőt le-fel szereljük, törött csavarokat, korrodált bilincseket, tömítéseket cseréljük! A gépjármű számítógépét újra illesszük, hibakódokat töröljük. Teljes körű szolgáltatásunknak köszönhetően, kulcsrakész állapotban számlával, garanciával, mérési jegyzőkönyvvel veheti át autóját, és a legnagyobb biztonsággal használhatja tartósan!

 

éles & makai eolys részecskeszűrő

 

Részecskeszűrő adalékanyag:

Bizonyos típusú autóknál ( FAP rendszerű és egyéb ) a részecskeszűrő regenerációja adalékanyag segítségével történik, így néha ajánlatos az adalékanyag tartály szintjét ellenőrizni és amennyiben szükséges azt feltölteni! Az adalékanyag ára autótípusonként változik így tájékozódjon telefonon kollégáinknál!

 

 

Részecskeszűrő porcelán betét:

Részecskeszűrő porcelán betét cseréje esetén érdeklődjön telefonon, mivel minden adott típus ára változó! Gyári és utángyártott részecskeszűrők forgalmazása minden típusú részecskeszűrővel szerelt járműhöz! 

  

 

Előzetes időpont egyeztetés telefonon lehetséges, hívja kollegáinkat munkanapokon! Hétfőtől - Csütörtökig:  8,30-tól - 16,30 óráig, Pénteken 8,30 -tól - 16h-ig!  Szombat - Vasárnap Nem tartunk nyitva!   

 Éles & Makai részecskeszűrő tisztítás-felújítás
 
 

Alfa Romeo részecskeszűrő tisztítás, Audi részecskeszűrő tisztítás, BMW részecskeszűrő tisztítás, Chevrolet részecskeszűrő tisztítás, Chrysler részecskeszűrő tisztítás, Citroën részecskeszűrő tisztítás, Fiat részecskeszűrő tisztítás, Ford részecskeszűrő tisztítás, Hyundai részecskeszűrő tisztítás, Iveco részecskeszűrő tisztítás, Jaguár részecskeszűrő tisztítás, Kia részecskeszűrő tisztítás, Lancia részecskeszűrő tisztítás, Land Rover részecskeszűrő tisztítás, Mazda részecskeszűrő tisztítás, Mercedes-Benz részecskeszűrő tisztítás, Mini részecskeszűrő tisztítás, Mitsubishi részecskeszűrő tisztítás, Nissan részecskeszűrő tisztítás, Opel részecskeszűrő tisztítás, Peugeot részecskeszűrő tisztítás, Porsche részecskeszűrő tisztítás, Renault részecskeszűrő tisztítás, Saab részecskeszűrő tisztítás, Seat részecskeszűrő tisztítás, Škoda részecskeszűrő tisztítás, Smart részecskeszűrő tisztítás, Suzuki részecskeszűrő tisztítás, Toyota részecskeszűrő tisztítás, Volvo részecskeszűrő tisztításVolkswagen részecskeszűrő tisztítás

Hírek

 • Részecskeszűrő tisztítás kupon akció!
  2017-09-23 14:52:29

   

  Részecskeszűrő akció

  Kupon akciónk, ami 10% kedvezményre jogosítja fel kedves ügyfeleinket, úgy a hozott részecskeszűrők, mint a komplett autók részecskeszűrő tisztítási díjából! Az akció Szeptember 1-től November 30-ig érvényes! A weboldalon található kupont, kinyomtatott formában szíveskedjenek a részecskeszűrő tisztítás előtt felmutatni!

   

 • DPF részecskeszűrő tisztítás
  2017-09-23 13:12:44

   

  Dugult részecskeszűrő 

                                   Részecskeszűrő

                                   

                                   vw részecskeszűrő

  Részecskeszűrő tisztítás után

   

 • Fék Akció
  2016-11-18 11:23:18

   

   

  Éles & Makai kft

   

  Minden BMW modell fékbetétet és féktárcsa akció keretein belül Ön csak az anyagárat állja, mi meg a munkadíjat! 2017 évi Akciónk Szeptember 1-től November 30-ig tart!

   

 • keressen minket a facebookon is!
  2016-11-16 11:56:31

Asztali nézet