MENÜ

bmw pillangoszelep felújítás

 

A 2001 utáni 2.0 - 3.0 dízel motorral szerelt BMW tipusú személyautó tulajdonosok egyik rémálma a pillangószelep! Sajnos, ha el van hanyagolva és legalább 60000 km futásonként,  vagyis minden második szervízeléskor nincs leszedve a szívósor és ellenőrizve, " tisztítva vagy felújítva", komoly károkat okozhat, ha a pillangószelep lapkáit felszívja a motor!

 

Szívósor dugózás- felújítás és tisztítás árak Katt ide!

 

 

hengerfely.jpg pillangoszelep-rossz.png

 

A szívósorban elhelyezett pillangószelepeknek az a célja, hogy változtatja a szivónyomás útját. Viszont hátránya , hogy könnyen felkormosodik és idővel a koromlerakodásból kikristályosodás keletkezik. Az elszenyezödött pillangószelep lapka elakad a koromkristályban és beszívja a motor, ami a fenti képeken is látszik, mennyire komoly károkat okoz.

 

 

 

ujszivosor1.jpg

 

 

 

Általában a szervízek a szivósor cseréjét javasolják, ami igen költséges mulatság, a 2.0d esetében 147 000 huf+Áfa, vagy a 3.0d esetében 172 000 huf +Áfa, ezek az árak csak a szívósor árai!  A mai gazdasági helyzetben kevesen engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy 60 000-100 000km megtétele után jobb esetben szívósort cseréljenek, rosszabb esteben motort újítsanak fel!

 

A szívósor időszakos ellenörzése és tisztítása lényegesen költségkímélőbb mint a fentiekben felsorolt összegek, na és persze a motor teljesítménye és a fogyasztás sem mindegy a mai gázolaj árak mellett!

A lapkák kopását és deformálodását minden esetben az elszennyeződés okozza, amit megfelelő odafigyelés mellett megelőzhetünk. Ha már a lapkák lógnak két lehetőség van, vagy megőrizni a gyári állapotot és új lapkákkal pótolni, vagy egyszerűen eltávolítjuk és gyári méretű dugókkal ledugózzuk. Ami sem a motor későbbi dinamikáját, sem pedig a fogyasztását nem változtatja meg.

 

 

bmw3.jpg

 

 

Az elvégzett munka után garanciát vállalunk! Minden egyéb típushiba, felmerülő hibák, normál  intervallum szervízelését vállaljuk BMW tipusú autókra szakosodott műhelyünkben. Forduljon hozzánk bizalommal! Bővebb felvilágosítás telefonon!

 

 

Tel: +36 20 414 4214

 

bmwx5.png

 

 

Hírek

 • DPF részecskeszűrő tisztítás
  2017-01-23 13:12:44

   

  Dugult részecskeszűrő 

                                   

                                   részecskeszűrő

  Részecskeszűrő tisztítás utáni állapot!

   

 • Részecskeszűrő tisztítás kupon akció!
  2016-11-18 11:27:29

  Részecskeszűrő Tisztítás Akció

   

  Részecskeszűrő akció

  Március és Áprilisi kupon akciónk! Kupon akciónk, ami 10% kedvezményre jogosítja fel kedves ügyfeleinket, úgy a hozott részecskeszűrők, mint a komplett autók részecskeszűrő tisztítási díjából! Az akció Március 1-től - Május 3i-ig érvényes! A weboldalon található kupont, kinyomtatott formában szíveskedjenek a részecskeszűrő tisztítás előtt felmutatni!

   

 • Fék Akció
  2016-11-18 11:23:18

   

   

  Éles & Makai kft

   

  Minden BMW modell fékbetétet és féktárcsa akció keretein belül Ön csak az anyagárat állja, mi meg a munkadíjat! 2017 évi Akciónk Március 1-től Április 30-ig tart!

   

 • keressen minket a facebookon is!
  2016-11-16 11:56:31

Asztali nézet